Cyclus kunst alblasserdamALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft een kunstroute ontworpen. De kunstroute is een wandel-/fietsroute langs meer dan 30 beelden in Alblasserdam. Wethouder Dorien Zandvliet (cultuur) zal de route dinsdag 16 september officieel openen. Na de openingshandeling zal zij met haar collega-wethouders Arjan Kraijo en Peter Verheij een gedeelte van de route fietsen. Ook raadsleden kunnen hierbij aansluiten. Kunstenaar Roel Teeuwen begeleidt het gezelschap en geeft een toelichting op de beelden die ze aandoen.

Wethouder Zandvliet: “Met deze kunstroute willen wij inwoners en toeristen laten zien hoe kunst in de openbare ruimte ons dorp verrijkt, ons aan het denken kan zetten en misschien zelfs een spiegel voorhoudt. Ik hoop dat veel mensen er met plezier gebruik van zullen maken!” Na de officiële opening komt de route beschikbaar op de gemeentelijke website: www.alblasserdam.nl/kunst-en-cultuur/kunstroute. Op termijn zal de route ook beschikbaar komen op enkele openbare locaties in het dorp.