IMG_0448 (Medium) (2)ALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo heeft maandag 1 september, nog voor de start van de lessen op de eerste ochtend na de zomervakantie het Integraal Kind Centrum (IKC) De Loopplank geopend. Hij deed dit samen met schooldirecteur Ruthli Groot. Het eerste IKC in Alblasserdam is een samensmelting van basisschool de Loopplank en Wasko kinderopvang. Met een integrale aanpak zorgt het IKC voor een compleet dagprogramma voor kinderen van 0-12 jaar. Kinderopvang en onderwijs versterken elkaar en zorgen voor een doorlopende leerlijn ten behoeve van de ontwikkeling van de kinderen.

Wethouder Arjan Kraijo onthulde het nieuwe naambord en is erg positief is over deze samenwerkingsvorm en de mogelijkheden die het biedt voor de ontwikkeling van de betrokken kinderen. Directeur van het IKC, Ruthli Groot, en directeur-bestuurder Ad Vos van Stichting PCOAZ zijn erg tevreden over de intensieve samenwerking met Wasko. Zij benadrukken het gemak, de rust en de veiligheid voor ouders en kinderen. “Alle kinderen worden vanaf 0 tot 12 jaar goed gevolgd in de ontwikkeling, waardoor we bewuster kunnen inspelen op de behoeftes van elk kind. Omdat we dezelfde aanpak en benadering van kinderen kiezen, zal dit herkenbaar en vertrouwd zijn. We benaderen hen positief, uitgaand van dat wat ze al kunnen.”

Na de officiële openingshandeling heeft Ruthli Groot geïnteresseerde ouders meer informatie kunnen geven over alle voordelen. Als u een keer een afspraak wilt maken voor meer toelichting of even binnen wilt kijken, kunt u contact opnemen met het IKC, zie de website www.loopplank-alblasserdam.nl.