drechtstedendukaat blaseALBLASSERDAM – De Drechtraad heeft dinsdagavond 2 september 2014 afscheid genomen van Bert Blase. Tijdens het afscheid kreeg Blase, vanwege zijn brede, actieve en waardevolle inzet in en voor de regio, een Drechtstedendukaat uitgereikt. De dukaat is een historisch twee-stuiver-stukje, dat is geslagen in De Munt te Dordrecht. Het Drechtstedenbestuur kent deze blijk van waardering toe aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de regio. Bert Blase was tot voor kort lid van het Drechtstedenbestuur en burgemeester van Alblasserdam. Hij is per 4 augustus benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlaardingen.

Inzet
Bert Blase was sinds juni 2010 lid van het Drechtstedenbestuur. In het DSB was hij eerstverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het netwerk en het netwerkbestuur. “Hij was eerste vicevoorzitter en in die rol een belangrijke ambassadeur voor de Drechtsteden, en de gemeenten en het samenwerkingsmodel. Bert Blase is hét voorbeeld van de netwerksamenwerking. Hij weet uitstekend de kansen, die dat politici, bestuurders, ambtenaren, inwoners en bedrijven biedt, te belichten,” vertelt Frits Langschmidt, woordvoerder namens de Drechtsteden.

Rol
Blase was voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Bestuur. Hij vertegenwoordigde de Drechtsteden onder meer in het Strategisch Platform Zuid-Holland Zuid en in het overleg met de naastgelegen regio’s Hoeksche Waard en Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. “In de discussie over de samenwerking en de toekomst van de Drechtsteden speelde Blase belangrijke initiërende, motiverende, inspirerende rol,” aldus Langschmidt.

Gemeentesecretaris
Eerder was Blase in deze regio onder meer raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Papendrecht, lid van de Directieraad Dordrecht, gemeentesecretaris in Alblasserdam en algemeen directeur van de Drechtsteden.

Foto’s: Dorien Zandvliet, Arjan Kraijo en Jaco Brand.

drechtstedendukaat blase Drechtstedendukaat

BwjsWYcIEAAOuZH

BwjsNf_CUAAlSqJ