IMG_9272 (Medium)ALBLASSERDAM – Wethouder Dorien Zandvliet heeft maandagochtend 25 augustus 2014 bij cultureel centrum Landvast in Alblasserdam de 48e editie van Jeugdland geopend. “Toen ik zelf zo oud was als jullie, woonde ik nog niet in Alblasserdam en zat ik in de laatste week van de vakantie thuis. Dat was ook leuk, maar als ik dit zie, heb ik wel veel gemist. Ik wens jullie heel veel plezier,” sprak Zandvliet de kinderen toe. Na het doorknippen van een lint was de knutselfeestweek officieel geopend en konden de 230 wachtende kinderen naar binnen.

Het thema van de knutsel -en spelletjesweek is dit jaar ‘zon, zee en strand’. Jeugdland heeft dit jaar nieuwe elementen aan het programma toegevoegd. Zo is er, naast de aanwezigheid van diverse lokale sportverenigingen, ook een beachvolleybal clinic die gegeven wordt door de Nederlandse kampioenen Mika Prins en Rick van der Sluis. Er worden zandkoekjes gebakken in de knutselzaal en naast de vertrouwde kussens en knuffels kunnen er dit jaar ook tassen gemaakt worden in de handwerkzaal. Op donderdag kunnen de kinderen ‘overblijven’ en krijgen ze een snack met een ijsje toe. Op vrijdag zijn er spectaculaire (water)spellen buiten op het terrein van Landvast en ook in de haven.

Opstart halfuurtje
Nieuw is het ‘opstart half uurtje’ van maandag tot en met woensdagochtend om 9.00. Dit is voor de (groot) ouders of verzorgers van de kinderen die nog nooit bij Jeugdland zijn geweest. De volwassenen krijgen dan een rondleiding door en om Landvast heen terwijl de (klein)kinderen al naar hartenlust kunnen gaan spelen. Zo hoopt het bestuur van Jeugdland meer kinderen te trekken naar Jeugdland Alblasserdam.

Stichting Jeugdland Alblasserdam
Stichting Jeugdland Alblasserdam is opgericht in 1966. Van oudsher is Jeugdland een knutselevenement voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. En nog steeds is knutselen de belangrijkste activiteit gedurende de vier dagen op de locatie Landvast. Maar naast het timmeren, handwerkjes, en bloemschikken zijn er ook diverse educatieve en swingende workshops en buiten kan er gespeeld en gesport worden.

Meer informatie over Jeugdland is te vinden op JeugdlandAlblasserdam.nl.

IMG_9272 (Medium)

IMG_9288 (Medium) IMG_9294 (Medium) IMG_9302 (Medium) IMG_9322 (Medium)