IMG_7756 (Medium)ALBLASSERDAM – Arend de Jong heeft vrijdag 8 augustus, op zijn tachtigste verjaardag, de erespeld van Alblasserdam ontvangen. “Je hebt de leeftijd van de ‘zeer sterken’ bereikt en bent een bijzonder mens met bijzondere verdiensten. Er zijn maar weinig mensen die zo’n staat van dienst hebben, als jij hebt. En er zijn ook maar heel weinig mensen die deze erespeld krijgen,” vertelde locoburgemeester Peter Verheij net voordat het versiersel werd opgespeld.

Erkenning
De Jong krijgt de speld als erkenning voor zijn grote inzet voor de Alblasserdamse samenleving. De Damdorper heeft zich op diverse vlakken maatschappelijk verdienstelijk gemaakt. Zo is hij vanaf 2002 lid van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en heeft hij zich ingezet voor de herinnering aan het 700-jarig bestaan van Alblasserdam. Ook heeft hij jarenlang de belangen van bedrijven en middenstand in Alblasserdam behartigd, onder andere als voorzitter van Koopcentrum Dam/Plantageweg. Hij was 12 jaar gemeenteraadslid.

Damdorp Radio
Daarnaast was hij 19 jaar bestuurslid van Alblasserdam helpt Albanië, 12 jaar lid van de Stichting Jongerenhuisvesting Alblasserdam, 8 jaar voorzitter van Bestrijding Vandalisme en Vernieling Alblasserdam en 8 jaar bestuurslid bij Sportpark Souburgh. Verder is hij onder andere actief geweest voor Damdorp Radio Alblasserdam en de Hervormde Gemeente Alblasserdam.

Perplex
“Ik ben perplex. Tegelijkertijd ben ik ook heel dankbaar dat ik dit met mijn echtgenoot en kinderen mag meemaken. Ik voel me zeer vereerd,” vertelde De Jong na het ontvangen van de onderscheiding.

Historische vereniging
De erespeld werd uitgereikt in het pand van de Historische Vereniging aan het Cortgene 3.

IMG_7747 (Medium) IMG_7748 (Medium) IMG_7749 (Medium) IMG_7754 (Medium)

IMG_7756 (Medium)