ALBLASSERDAM – “Ik ben schuldig en wil vandaag veroordeeld worden,” dat zei Alblasserdammer D. B. in de rechtbank van Dordrecht omdat hij volgens justitie zijn echtgenote in februari en mei 2013 heeft mishandeld. De man zou zijn vrouw tegen de grond hebben gewerkt, zou op haar gezeten hebben en haar met een koffiepot hebben geslagen. De 40-jarige Alblasserdammer wilde graag de zaken zo snel mogelijk achter zich laten en smeekte de politierechter om een veroordeling.

Voorarrest
Zover kwam het echter niet. Het reclasseringsrapport was nog niet binnen en er bleken inmiddels nog twee nieuwe zaken te spelen. Namelijk een zedenzaak (verkrachting) en een mishandelingszaak. B. heeft daarvoor enkele weken in voorarrest gezeten.

Uitstel
De rechter besloot de behandeling van alle zaken uit te stellen en ze half augustus allemaal tegelijk te behandelen. “Het spijt me voor u dat u nóg langer moet wachten op het oordeel, maar het is wel van belang dat het reclasseringsrapport beschikbaar is. Dat kan ook in uw belang zijn.”

Opgenomen
De Alblasserdammer is inmiddels opgenomen in een ggz-instelling en wordt daar behandeld.