gondelvaartALBLASSERDAM – Op vrijdag 19 september 2014 wordt er een gondelvaart met verlichte bootjes gehouden op de rivier de Alblas. De tocht start bij café De Krom aan het Oosteinde in Oud-Alblas en eindigt bij de sluiskom, tegenover de Polderstraat in Alblasserdam. De laatste keer dat een dergelijke gondelvaart werd gehouden, was begin jaren zeventig. (zie foto)

Iedereen die mee wil varen met zijn of haar bootje, kan zich opgeven bij De Krom (0184-691282 of via [email protected]) Het inschrijfformulier is ook aan te vragen via Jan Korteland Auto en Bootservice, Polderstraat 9a, Alblasserdam, 078-6914897, [email protected] en via [email protected] ( Havenfestival ).

Deelname staat open voor:
–          kleinere vaartuigen ( CEMT ) klasse 0 met een vaarvergunning van Waterschap Rivierenland.
–          Maximale lengte 10,00 meter
–          Breedte 3,00 meter
–          Diepgang 0,80 meter
–          Let op hoogte bruggen ( N481-2,15 meter)( Nessebrug 2,10 meter)

Programma
19:30 uur : verzamelen bij Restaurant Cafe “de Krom”, Oosteinde 6, 2969 AS Oud Alblas
20:30 uur: afvaart en aansluiten achter Glashopper
20:15 uur: verzamelen bij Nessebrug, Westeinde Oud Alblas
21:15 uur : afvaart Nessebrug en aansluiten achter Glashopper en andere boten
22:00 uur – 22:30 uur: aankomst Sluiskom tegenover Monument 40` – 45` (Polderstraat)
Na aankomst vervolgt een ieder zijn/haar weg

Drie prijzen
Het is de bedoeling dat de vaartuigen worden verlicht en dat er eventueel een thema wordt uitgebeeld. Er worden drie prijzen beschikbaar gesteld voor het mooiste vaartuig en na de vaart uitgereikt onder de klanken van de Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria. Iedere deelnemer ontvangt een blijvende herinnering.

Verlichte tuinen
De organisatie van de tocht roept alle mensen die langs de Alblas wonen om hun tuin op vrijdagavond 19 september te verlichten.