Politieboot (Medium)STREEFKERK – De politie en Rijkswaterstaat hebben vrijdagavond 18 juli tot zonsondergang gezocht naar het meisje (16) uit Streefkerk dat vrijdagmiddag in de rivier de Lek bij Streefkerk in het water verdween. De hulpdiensten hebben inmiddels, na een urenlange zoektocht met boten en een helikopter, de hoop opgegeven het meisje nog levend aan te treffen. Zaterdag 19 juli is vanaf de kant en vanaf een boot met sonarapparatuur verder gezocht naar het lichaam van de tiener.

Het meisje kwam vrijdag bij een krib in de problemen, nadat zij verkoeling zocht in de Lek. De Streefkerkse liep tot haar middel in het water en kwam ineens in een dieper gedeelte terecht en riep om hulp. Haar 21-jarige zus pakte haar hand. Beiden kwamen vervolgens in de stroming terecht. De 21-jarige kon met behulp van een boei op een pont getrokken worden. Omdat zij water had binnengekregen, is zij naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is de vrouw weer thuis. De 16-jarige wordt nog altijd vermist.

Foto: Willem de Wolf.