Meisje te water streefkerkSTREEFKERK – Twee zussen uit Streefkerk zijn vrijdagmiddag 18 juli te water geraakt. De 21-jarige kreeg veel water binnen, maar kon worden gered door medewerkers van de veerboot. Het 16-jarige zusje is nog steeds niet terecht. De politie gaat er vanuit dat zij is verdronken. De twee meiden liepen ter hoogte van een krib (golfbreker) in de Lek. De 16-jarige liep tot haar middel in het water en kwam ineens in een dieper gedeelte terecht. Ze riep haar zus om hulp. Beiden kwamen in de stroming terecht. De zus kon op tijd uit het water worden gehaald. De 16-jarige is waarschijnlijk verdronken.

De hulpdiensten (twee aangrenzende veiligheidsregio’s, KNRM, brandweer, Rijkswaterstaat en politie) startten na de melding direct een grote zoekactie. Hierbij werden boten, duikers en helikopters ingezet.

“Na twee uur zoeken was er geen hoop meer dat het meisje levend gevonden zou worden. Daarom staakten de brandweer en de KNRM hun zoektocht. Rijkswaterstaat en de politie zoeken nog wel verder. Dit doen zij onder andere met gespecialiseerde sonarapparatuur,” vertelt een voorlichter van de politie.

De 21-jarige vrouw is opgenomen in het ziekenhuis omdat zij veel water binnen had gekregen. De ouders van de meisjes zijn geïnformeerd en hen is ondersteuning en slachtofferzorg aangeboden.

Foto: Wibrand de Wolf.