IMG_5606 (Medium)ALBLASSERDAM – Schelte Jan Postmus (70) uit Alblasserdam zet zich sinds enkele weken belangeloos in voor de verkeersveiligheid in het Damdorp. Doordeweeks staat Postmus elke ochtend in zijn gele hesje op de kruising Van Eesterensingel / Blokweerweg om daar de kinderen te helpen met het oversteken van de weg. “Ik sta hier voor de veiligheid van de kinderen,” vertelt de oud-rijinstructeur, die veel positieve reacties van dorpsgenoten krijgt voor zijn actie.

Bloemetje
Ook locatiedirecteur Dirk van Elzelingen van de Beukelmanschool waardeert de betrokkenheid van Postmus. Om dit duidelijk te maken overhandigde Van Elzelingen afgelopen week een bos bloemen aan de Damdorper. “Het is geweldig wat deze meneer voor het dorp en onze leerlingen doet. Hij helpt niet alleen bij het oversteken, maar zorgt bij de kinderen ook voor een stukje bewustwording in het verkeer,” aldus de locatiedirecteur.

Voor de kinderen
De heer Postmus, bestuurslid van Veilig Verkeer Nederland, is blij met alle waardering: “Dit doet me goed, maar ik sta hier niet voor mezelf maar voor de veiligheid van de kinderen. Nu de dijk in Alblasserdam wegens werkzaamheden is afgesloten, is het op andere punten in Alblasserdam veel drukker dan normaal en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Toen ik mijn hond aan het uitlaten was, zag ik hoe gevaarlijk het op dit kruispunt was. Vanaf dat moment sta ik hier om de kinderen veilig over te laten steken,” aldus Postmus.

Tot de vakantie
De Alblasserdammer werkte tot enkele weken geleden als rijinstructeur bij de Streekrijschool. Inmiddels is hij met pensioen gegaan. Postmus regelt tot aan de zomervakantie het verkeer op het kruispunt. Na de vakantie is het als het goed is minder druk op het kruispunt, omdat dan de dijk weer open is voor het verkeer.

IMG_5606 (Medium)

IMG_5613 (Medium) IMG_5622 (Medium) IMG_5627 (Medium) IMG_5634 (Medium) IMG_5645 (Medium) IMG_5663 (Medium) IMG_5679 (Medium)