20140712_142358 (Medium)ALBLASSERDAM – Een 74-jarige vrouw uit Alblasserdam is zaterdagmiddag 12 juli 2014 met haar scootmobiel tegen een auto gereden op het Wilgenplein. De auto liep lichte schade op. Voor de vrouw werd in eerste instantie een ambulance opgeroepen; deze bleek een paar minuten later niet nodig te zijn en werd afgemeld. Op het parkeerterrein, waar de aanrijding plaatsvond, ontstond vervolgens onenigheid over de schuldvraag.

Volgens familieleden van de 74-jarige, reed de auto te ver naar links en sneed de bestuurder de bocht af. Hij zou later zijn auto hebben verzet. Volgens de automobilist was daar geen sprake van en reed hij aan de goede kant van de weg.

De politie kwam ter plaatse om te bemiddelen. Omdat de agenten ook geen getuigen waren, werd geadviseerd om de verzekeringspapieren in te vullen en niet te discussiëren over de schuldvraag. “Laat dat de verzekeringsmaatschappijen maar uitvechten,” luidde het advies. Daar werd gehoor aan gegeven.