DSC_1925 (Medium)ALBLASSERDAM – Rijkswaterstaat voert van vrijdag 18 juli 21.00 uur tot maandag 28 juli 05.00 uur werkzaamheden uit aan de N915 en de Brug over de Noord bij Alblasserdam. Er wordt nieuw asfalt gelegd op zowel de rijbanen als de fietspaden. Verder wordt de vangrail vervangen en worden er betonreparaties uitgevoerd. Tot slot krijgt de constructie een opknapbeurt. Tijdens de werkzaamheden is de brug in beide richtingen gesloten voor zowel gemotoriseerd als (brom)fietsverkeer.

Het gemotoriseerd verkeer moet rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van minimaal tien minuten. Omrijden kan via de Noordtunnel. Landbouwverkeer en vrachtwagens met gevaarlijke stoffen moeten omrijden via de N3.

Fietsers die de rivier over willen steken, kunnen tijdens afsluiting gratis gebruikmaken van de Waterbus tussen de haltes Kade in Alblasserdam en Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht. Verder worden er in de spits pendelbussen ingezet, waar voetgangers en (brom) fietsers gebruik van kunnen maken.

Afsluitingen
Brug over de Noord dicht in beide richtingen:

 • Vrijdag 18 juli 21.00 uur tot maandag 28 juli 05.00 uur

N915 tussen de Brug over de Noord en de aansluiting Hendrik-Ido-Ambacht (afrit 21) dicht richting Ridderkerk:

 • Maandag 21 juli 21.00 uur tot dinsdag 22 juli 06.00 uur
 • Dinsdag 22 juli 21.00 uur tot woensdag 23 juli 06.00 uur

N915 tussen de Brug over de Noord en de aansluiting Hendrik-Ido-Ambacht (afrit 21) dicht in beide richtingen:

 • Woensdag 23 juli 21.00 uur tot donderdag 24 juli 06.00 uur
 • Donderdag 24 juli 21.00 uur tot vrijdag 25 juli 06.00 uur

N915 tussen de Brug over de Noord en aansluiting Alblasserdam (afrit 22) dicht richting Papendrecht in beide richtingen:

 • Vrijdag 25 juli 21.00 uur tot zaterdag 26 juli 06.00 uur
 • Zaterdag 26 juli 21.00 uur tot zondag 27 juli 06.00 uur

Omleidingsroutes gemotoriseerd verkeer

 • Doorgaand gemotoriseerd verkeer tussen Papendrecht en Ridderkerk kan gebruik maken van de A15 (Noordtunnel).

Landbouwverkeer

 • Landbouwverkeer vanuit Alblasserdam/Papendrecht richting Hendrik-Ido-Ambacht volg: N3, (Dordrecht) Merwedestraat, Burgemeester de Raadtsingel, (Zwijndrecht) Brugweg en de Ringdijk (omleidingsroute D).
 • Landbouwverkeer vanuit Hendrik-Ido-Ambacht richting Alblasserdam/Papendrecht volg: (Zwijndrecht) Veersedijk en (Dordrecht) Burgemeester de Raadtsingel (omleidingsroute P).

Vervoerders van gevaarlijke stoffen

 • Vanuit Rotterdam richting Papendrecht: volg omleidingsroute C.
 • Vanuit Papendrecht richting Rotterdam: volg omleidingsroute D.

Informatie over omleidingsroutes staat aangegeven op tekstwagens en op borden boven of langs de weg. Het lokale en regionale verkeer volgt via de gele borden de alternatieve routes.

Bijzonderheden openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden rijden buslijn 87, 89, 90 en 190 een aangepaste route. Kijk voor meer informatie over de gewijzigde dienstregeling op de website van Arriva.

Bijzonderheden (brom)fietsers
Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruikmaken van Waterbus lijn 20 (Dordrecht-Rotterdam). Tijdens de werkzaamheden is het vervoer tussen Alblasserdam (halte Kade) en Hendrik-Ido-Ambacht (halte Noordeinde) gratis. Kijk voor de dienstregeling op de website van Waterbus. Tijdens de ochtend- en avondspits zet Arriva pendelbussen met een fietsenaanhanger in tussen de haltes Rijksweg (Alblasserdam) en Oostendam (Hendrik-Ido-Ambacht). Met behulp van deze pendeldienst kunnen voetgangers en (brom)fietsers gebruikmaken van de Noordtunnel. Wij adviseren bromfietsers om tijdens de spits gebruik te maken van de omleidingsroute voor het landbouwverkeer. Kijk voor meer informatie op de website van Arriva. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Foto: Johnno Peters.