IMG_5171 (Medium)ALBLASSERDAM – Het duurt mogelijk nog acht maanden tot één jaar voordat er een nieuwe, door de kroon benoemde, burgemeester wordt benoemd in Alblasserdam. Dat meldt Rinus van Lavieren, vicevoorzitter van de Alblasserdamse gemeenteraad. Maandag maakte huidig burgemeester Bert Blase bekend dat hij in augustus van dit jaar het Damdorp verlaat en waarnemend burgemeester in Vlaardingen wordt. Van Lavieren zei dat hij en ook andere gemeenteraadsleden met een dubbel gevoel zitten.

Heel jammer
“Het is heel jammer voor Alblasserdam dat de heer Blase vertrekt. Voor de heer Blase zelf is het een prachtige kans om verder te gaan in zijn carrière. De vraag is nu: hoe gaan we nu verder?,” vertelde Van Lavieren dinsdagmiddag 8 juli voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering.

8 maanden tot een jaar
Hij vervolgde: “Gisteren hebben we een gesprek gehad met de Jaap Smit, Commissaris van de Koning. We hebben daar gesproken over procedures. Veel is daarover niet te zeggen, omdat er personen en namen bij betrokken zijn. We willen in ieder geval een door de kroon benoemde burgemeester, zoals we dat nu ook hebben. De Commissaris van de Koning heeft aangegeven dat het nog acht maanden tot een jaar kan duren voordat alle procedures afgerond zijn en Alblasserdam weer een, door de kroon benoemde, vaste burgemeester heeft.”

Waarnemer
De Commissaris van de Koning Jaap Smit, de fractievoorzitters van de gemeenteraad en een delegatie vanuit het college bespreken de komende tijd het vervolgproces rond de benoeming van een waarnemend burgemeester. Samen met de Commissaris van de Koning gaan zij op zoek naar een geschikte kandidaat, passend bij de gemeente Alblasserdam. Deze waarnemend burgemeester wordt benoemd voor de periode tussen de benoeming van de vaste nieuwe burgemeester en het vertrek van Blase.

Blase sprak de wens uit dat er snel een geschikte waarnemer wordt gevonden.