IMG_4280 (Medium)ALBLASSERDAM – Langs de West-Kinderdijk heeft dinsdagavond 1 juli een kleine bermbrand gewoed. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het vuur. Even daarvoor ontstond op de snelweg tussen Alblasserdam en Papendrecht brand in de middenberm. Terwijl de brandweer nog onderweg was, had een passant het vuur al gedoofd met een poederblusser. In beide gevallen is een weggegooide sigaret de vermoedelijke oorzaak. Woensdag 2 juli rukte de brandweer uit voor twee automatische brandalarmen bij Hornbach aan de Kelvinring en bij Maat Heftrucks op het Nieuwland Parc.

Bij Maat bleek een sprinklerkop tijdens werkzaamheden losgeraakt te zijn, waardoor er water uit de sprinklerleiding kwam. Brandweerinzet bleek niet nodig te zijn. Bij Hornbach ging het om een loos alarm en ook daar was de inzet van de brandweerlieden niet nodig.

IMG_4132 (Medium) IMG_4137 (Medium) IMG_4272 (Medium) IMG_4276 (Medium) IMG_4280 (Medium) IMG_4286 (Medium) IMG_4293 (Medium) IMG_4302 (Medium)