Sjoerd-Veerman-AlblasserdamNIEUW-LEKKERLAND – De Stichting Klokradio heeft met ingang van 1 juli een nieuwe voorzitter. Het bestuur heeft besloten voormalig wethouder Sjoerd J. Veerman van Alblasserdam te vragen toe te treden tot het bestuur. Op zich geen verrassende keuze, want Veerman is een échte radioman. Hij verzorgt bij Klokradio op zaterdagmorgen van 08:00 tot 09:00 uur het programma Spelen met vuur en was in het verleden in Nederlek actief binnen de lokale omroep VROLEK. In oktober 1986 was hij medeoprichter en secretaris van deze lokale omroep, later ook een aantal jaren voorzitter. Ook heeft hij bij VROLEK op zaterdagavond een radioprogramma verzorgd.

Het bestuur is blij met deze invulling van de vacature die op 1 januari van dit jaar ontstond na het vertrek van voorzitter Aat van Genderen. Tijdens de laatstgehouden bestuursvergadering is afgesproken dat het bestuur inzet op het gezond houden van de financiën, de uitbreiding van de digitale diensten (Twitter en Facebook), een versterking van de herkenbaarheid van Klokradio in Molenwaard en de samenwerking met andere lokale omroepen in de regio. Bij dat laatste wordt gedacht aan inhoudelijke samenwerking. Niet aan fusie of andere vormen van bestuurlijke schaalvergroting. Veerman: “Klokradio heeft een prima schaal, een mooi verleden, een uitstekende studio met moderne apparatuur. We zijn goed verankerd in de plaatselijke samenleving van Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Uitbouw van die betrokkenheid bij de rest van Molenwaard is de grote opgave voor de komende jaren. We zullen de zichtbaarheid van Klokradio versterken.”