KDO Alblasserdam 20ALBLASSERDAM – Gymnastiekvereniging KDO uit Alblasserdam bestaat op 1 september 2014 precies 105 jaar en wil dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De vereniging telt ruim 650 actieve leden, waarvan de jongste twee jaar oud is en de oudste de negentig al gepasseerd is. Net als vijf jaar geleden bij het 100-jarig bestaan van de vereniging, gaat KDO het lustrum vieren met een spectaculaire uitvoering opgevoerd door junioren en senioren. Thema is TURN THE COLORS.

“Op dit moment zijn onze meisjes, jongens en senioren heel druk met het oefenen van hun onderdeel voor de uitvoering. Dit alles wordt gecoördineerd door Alijne Verhaar. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de aankleding, de kaartenverkoop en het samenstellen en het trainen van een speciale crew om tussendoor razendsnel de turntoestellen in een nieuwe opstelling te plaatsen. Ook maakt professioneel licht en muziek onderdeel uit van dit spektakel,” vertelt Johan Pel van KDO.

De uitvoering is op zaterdag 28 juni in sporthal de Blokweer, Alblasserdam. De middaguitvoering start om 14.00uur en de avonduitvoering om 19.00uur. Voorverkoop van de kaarten voor TURN THE COLORS is op woensdag 11 juni: 18.00 – 20.00uur en op zaterdag 14 juni: 08.30 -10.30 uur in de KDO zaal aan de Parallelweg 13 in Alblasserdam. Entreebewijzen kosten vijf euro per volwassene en 2,50 euro per kind.

Van Pel: “TURN THE COLORS, een prachtige gelegenheid om de dynamiek van gymnastiek / turnen te komen bewonderen.”