P8291554-Desktop-Resolutie1-600x400ALBLASSERDAM – De elfde bevoorradingscompagnie van de Koninklijke Landmacht oefent van 10 tot en met 13 juni in deze regio. De tachtig militairen komen onder meer naar Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland om daar oefenopdrachten uit te voeren. De rest van de oefeningen en het kampement vinden plaats in Gouda en Krimpen aan den IJssel. “We oefenen in een gebied van twaalf bij twaalf kilometer. Wanneer we waar precies zijn, weten we nog niet. Het gaat om een fysieke en mentale training. Daarnaast worden ook diverse aangeleerde procedures en technieken welke benodigd zijn voor het optreden als militair verwerkt beoefend,” vertelt een woordvoerder van de Landmacht.

De eenheid verplaatst zich te voet en met voertuigen door het gebied. De oefening wordt zowel overdag als ’s avonds gehouden. De oefening zal zich o.a. afspelen op de openbare weg, paden en terreinen. De woordvoerder van de Landmacht vertelt: “Door de oefenende eenheid dient alles er aan gedaan te worden om overlast en hinder aan derden te voorkomen.”

Behalve tachtig militairen doen er ook vier terreinauto’s, vier normale vrachtauto’s en drie vrachtauto’s met een wissellaadsysteem mee. Foto: archief, Reinier Breedveld.

Binnen het vierkant op deze kaart vinden de oefeningen plaats.

Binnen het vierkant op deze kaart vinden de oefeningen plaats.