politie politieauto spoedNIEUW-LEKKERLAND – De politie is op zoek naar een man die vrijdag 16 mei een 12-jarige fietser heeft aangereden op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. De fietser brak tijdens het ongeval zijn hand op diverse plaatsen. De automobilist, een blanke man van een jaar of veertig, ging er na het ongeval vandoor.

Seat
De aanrijding vond plaats tussen 14.15 en 14.30 uur op de Lekdijk. De jongen kwam uit de richting van het pontje dat vaart tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland en haalde net voorbij de kerk een andere fietser in. Op datzelfde moment kwam er een automobilist langsrijden. Deze zilverkleurige Seat raakte de bagagedrager van de fietser. De jongen werd een stukje meegesleept en kwam daarna ten val.

Meerder breuken
Een woordvoerder van de politie vertelt: “De bestuurder stapte uit, zette de fiets rechtop en reed daarna alsnog weg. De jongen is later naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij meerdere breuken in zijn hand te hebben.”

Klompen
De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over deze aanrijding of over de bestuurder van de zilvergrijze Seat. Over het signalement zegt de politiewoordvoerder: “Het gaat om een blanke man van ongeveer veertig jaar oud. Hij heeft kort haar (bijna kaal) en droeg een spijkerbroek en mogelijk had hij klompen aan.”

Contact
Mensen die meer informatie hebben over de aanrijding, kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem contact opnemen is ook mogelijk. Dat kan via 0800-7000.