IMG_6762 (Medium)ALBLASSERDAM – Snackbar Den Dam aan de Kerkstraat in Alblasserdam is sinds dinsdag 20 mei weer open. Een maand geleden brak in de zaak brand uit, waardoor de bakapparatuur en het afvoerkanaal onherstelbaar beschadigd raakten. In de afgelopen weken is er nieuwe apparatuur geplaatst en is alle schade hersteld. “De bakcapaciteit is verdubbeld. Het is nu zelfs nog beter dan dat het er was,” vertelt ondernemer René Klootwijk.

Ook het terras bij de horecagelegenheid heeft een flinke opknapbeurt gehad. “Dat viel toevallig samen met de werkzaamheden na de brand. De opknapbeurt van het terras hadden we vorig jaar al gepland.” Er zijn nieuwe banken geplaatst. Verder is er een open haard neergezet en worden er later deze week terrasverwarmers opgehangen.

De brand in de snackbar ontstond 22 april bij een frituurpan en sloeg later door naar de afzuiginstallatie. Door snel optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand zich naar de boven -en benedenverdieping uitbreidde. Bij het incident raakte niemand gewond.

IMG_6762 (Medium)

IMG_6749 (Medium) IMG_6755 (Medium) IMG_6756 (Medium) IMG_6760 (Medium)

Deel dit bericht via...