IMG_6521 (Medium)ALBLASSERDAM – Zestien leden van Scouting Alblasserdam hebben zaterdag 17 mei voor de ingang van winkelcentrum Makado in Alblasserdam broodjes, cake, taart en frikandellen weggegeven. Het eten werd door de scouts bereid boven twee grote vuurbakken. In het totaal heeft de actie, waarbij geld gedoneerd kon worden, 294,50 euro opgebracht. Dit geld is bestemd voor een vakantie in Duitsland. “Van 2 tot 9 augustus gaan we met twaalf man op kamp naar Duitsland. Om dit te kunnen bekostigen hebben we 800 euro nodig,” vertelt clubleidster Jeanette Groenendijk.

Tent
De scouts brengen in een augustus een week lang door in Duitsland. Ze slapen in één grote tent en doen overdag activiteiten zoals abseilen en bergbeklimmen. Veel luxe voorzieningen zijn er niet op het kampeerterrein. Jeanette: “We hebben gelukkig wel een douche en toiletten, want er zijn ook meiden bij hè?”.

Flessen
De komende weken worden de laatste euro’s ingezameld met onder meer het inleveren van lege flessen. Op een paar euro na is het streefbedrag al binnen. In de afgelopen weken werd hier hard voor gespaard. De ‘explorers’ boden een aantal keer hun diensten aan in het Damdorp. Zo hebben ze geholpen bij de voetbalvereniging en waren ze tijdens Koningsdag op het Raadhuisplein actief.

IMG_6521 (Medium)

IMG_6522 (Medium) IMG_6525 (Medium) IMG_6536 (Medium)