Rollerbankcontrole alblasserdamALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdagavond 22 april zeven boetes uitgeschreven in Alblasserdam en Papendrecht. In Papendrecht gingen vijf scooterrijders op de bon, nadat op de rollerbank bleek dat hun scooter harder kon dan de toegestane constructiesnelheid. Later op de avond werd de testbank meegenomen naar het politiebureau in Alblasserdam. Daar werd de scooter van een Alblasserdamse tiener getest. Het voertuig bleek minimaal tachtig te rijden.

Om gevaar te voorkomen, braken agenten de test bij de tachtig kilometer per uur af. De jongen, die nèt zijn scooter voor ruim 600 euro had opgeknapt, krijgt binnenkort een fikse boete thuisgestuurd en moet zijn vervoersmiddel afvoeren. Daarmee werd hij nog gematst, want hij bleek ook tegen het verkeer in te rijden op de Van Eesterensingel en had een te gladde achterband. Voor die twee feiten bleef het bij een waarschuwing.

Verder werd in Alblasserdam een automobilist langs de kant gezet, omdat hij met zijn mistlampen aan reed.

Één scooterrijder ging op de vlucht, toen hij doorkreeg dat een motoragent hem langs de kant wilde zetten. Hij is niet meer aangetroffen.