IMG_7628 (Medium)ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord bij Alblasserdam is dinsdag 8 april meer dan een uur buiten werking geweest. De slagbomen gingen na de brugopening niet meer omhoog. Een monteur en een brugwachter kwamen ter plaatse om het probleem te verhelpen. De politie zag vanaf beide kanten er op toe dat fietsers en voetgangers niet onder de slagbomen doorkropen. “Het is veel te gevaarlijk om onder de slagbomen door te kruipen. De brugklep zou namelijk omhoog kunnen gaan,” lichtte een woordvoerster van Rijkswaterstaat toe.

Na ruim een uur was het defect gerepareerd en kon het wegverkeer, na een proefdraai, weer gebruik maken van de brug.

Het kwam in de afgelopen maanden heel regelmatig voor dat de brug buiten gebruik was door een storing. Verkeerswethouder Peter Verheij van Alblasserdam heeft afgelopen jaar bij Rijkswaterstaat aangedrongen op een goede oplossing van het probleem.

De Brug over de Noord werd begin 2012 voor zo’n drie miljoen euro gerestaureerd en zou daarmee nog zo’n dertig à veertig jaar mee kunnen.

IMG_7628 (Medium)

IMG_7646 (Medium)

Vrachtwagens met gevaarlijke stoffen mochten niet door de Noordtunnel en moesten blijven wachten tot het probleem verholpen was.

IMG_7613 (Medium) IMG_7616 (Medium) IMG_7620 (Medium) IMG_7623 (Medium)