gewapende overval schoenenreusALBLASSERDAM – Vrijdagavond 18 maart 2011 werd de Schoenenreus bij het Makado in Alblasserdam overvallen door een gewapende man. Rond 20.30 uur kwam de man de winkel binnen en  bedreigde de kassamedewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Volgens diverse getuigen werd daarbij ook geschoten. Daarna verliet de overvaller de winkel met een geldbedrag en vertrok op een donkerkleurige damesfiets richting de Ieplaan. Van de overvaller werden door een bewakingscamera onduidelijke beelden gemaakt.

Inmiddels is het drie jaar later en loopt de dader nog steeds rond. In een laatste poging om de zaak toch nog op te lossen, zijn de onduidelijke beelden vrijgegeven, waarop te zien is hoe de dader aan komt fietsen en na enige tijd weer per fiets vertrekt. De dader is ongeveer 1.85m en droeg een bivakmuts. Ook droeg hij een donkerblauwe jas met capuchon en bruine handschoenen.

Mensen die de man herkennen of weten wie hij is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via 0800-7000.