landvast dag [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Op vrijdagavond  11 april wordt ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van J. Haydn uitgevoerd in Landvast.  Dit indrukwekkende muziekstuk  zal worden gespeeld door pianist Wouter J.  Bakker. Korte gedachten bij de zeven kruiswoorden worden uitgesproken door burgemeester Bert Blase en ds. Hans van Walsum.

‘Bezinning en reflectie zijn voor mij persoonlijk  heel belangrijk om op een evenwichtige manier het leven te kunnen leiden,’ aldus Blase. ‘De zeven  kruiswoorden zijn een goede mogelijkheid om je te bezinnen, om te reflecteren op jezelf en op het leven. Ze zijn waardevol voor veel mensen en daarin deel ik graag.  Ik doe mee als burgemeester – burgervader, zegt men ook wel –  omdat ik voor de burgemeester een rol zie in het openbare gesprek over morele waarden en omgangsvormen in de samenleving. Meedenken en meeduiden – dat is heel goed mogelijk in deze overwegingen. Gedachten afgewisseld met prachtige muziek. Het belooft een waardevolle avond te worden.’

Die sieben letzte Worte’ is een uniek muziekstuk met een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Het wordt uitgevoerd in verschillende gedaanten, ook met koor en orkest, en die van 11 april is een heel intieme en meditatieve – de versie voor piano solo. Het is een uitdaging om de lang uitgesponnen delen tot een geheel samen te smelten,’ vertelt pianist Wouter Bakker. ‘Mooi dat de verstillende muziek wordt gecombineerd met krachtige woorden en overwegingen.’ Bakker, behalve concertpianist ook predikant van de Maranathagemeente in Nieuw Lekkerland, is er heel gelukkig  mee geloven, de kerk daaromheen én de muziek te combineren. “Beide werkvelden liggen mij zeer na aan het hart, ik ben er graag elke dag mee bezig.’

Aanvang: 20.oo uur. Toegang: € 5 Organisatie: Havenkerk/Ontmoetingskerk Alblasserdam.

—————————————————————————————————————–

Wouter J. Bakker (1980) studeerde klassiek piano aan het Conservatorium van Amsterdam en het Utrechts Conservatorium.

Bert Blase (1959) is burgemeester van Alblasserdam en waarnemend burgemeester van Hardinxveld-Giessendam.

Hans van Walsum (1961) is sinds 2010 predikant in Alblasserdam, verbonden aan de Ontmoetingskerk.