IMG_4551 (Large)PAPENDRECHT – De politie Papendrecht gaat geen DNA afnemen uit hondenpoep. Het verhaal was door de wijkagenten van Papendrecht bedacht om aandacht te vragen voor hondenpoepoverlast in de gemeente. Het was de bedoeling dat de grap op dinsdag 1 april bekend gemaakt zou worden, maar de agenten hebben besloten om dat eerder te doen. “Het verhaal maakte zo veel los en kreeg in korte tijd zo’n grote omvang dat we hebben besloten dit voortijdig bekend te maken,” vertelt wijkagent Patricia Hagenaar.

“Desondanks kunnen we wel concluderen dat de grap is geslaagd, want het is gelukt om aandacht te vragen voor hondenpoepoverlast,” vult wijkagent Jolanda van Putten aan. Zowel op straat als op internet (facebook / website) maakte het item veel reacties los. De één vond het een briljant plan, de ander vond dat de politie zich met nuttigere zaken bezig moest houden. Een aantal mensen had de 1aprilgrap meteen door.

Het verhaal dat door politie Papendrecht was bedacht ging over de mogelijkheid om DNA af te nemen uit hondendrollen, om zodoende te kunnen achterhalen welk baasje de poep van zijn / haar hond niet had opgeruimd. Overwogen werd om de opspoormethode ook in Alblasserdam te gaan gebruiken.

IMG_4551 (Large)