IMG_4517 (Large)PAPENDRECHT – De politie in Papendrecht heeft deze week DNA afgenomen van uitwerpselen van een hond. In de afgelopen weken kwam het diverse keren voor dat ruziënde Papendrechters hondendrollen bij elkaar door de brievenbus gooiden. “Dit zijn heel onsmakelijk pesterijen die nu echt moeten stoppen,” zegt wijkagent Patricia Hagenaar. De politie heeft daarom kit aangeschaft om de hondenpoep te onderzoeken. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het hondenras, maar ook naar de menselijke huidcellen en haren die kunnen leiden naar de dader.

140 euro
Verder wordt de kit de komende tijd ook gebruikt om overlast van hondenpoep in en rondom speelplekken voor kinderen tegen te gaan. “Hondenpoepoverlast is altijd frustratie nummer één bij mensen. Door de uitwerpselen te bemonsteren willen we dit probleem aanpakken. Hondenbezitters die in een gebied waar een opruimplicht geldt, de hondenpoep niet opruimen, kunnen rekenen op een boete van 140 euro,” vertelt wijkagent Hagenaar.

Pilot
Het project geldt voorlopig als ‘pilot-project’. Als de resultaten goed zijn, wordt de methode ook in de andere Drechtstedengemeenten, waaronder Alblasserdam, gebruikt.

IMG_4517 (Large)

IMG_4532 (Large)