TestamentALBLASSERDAM – De Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert op donderdag 3 en dinsdag 8 april een informatiebijeenkomst over erfrecht. “De afgelopen tijd  ontvangt de (SWA) vooral van ouderen en hun familieleden,  vaker  vragen over  het  erfrecht,  volmachten en het eigen vermogen,  met het oog op de kosten van de zorg. Dit is niet zo vreemd aangezien mensen ouder worden en  langer zelfstandig wonen,” vertelt Ger Reemers van de stichting.

Reemers vervolgt: “Het roept bijvoorbeeld ook de vraag op:  Wie behartigt uw belangen als u dat onverhoopt niet meer zelf zou kunnen.  Aan wie geeft u dan het vertrouwen? Het zijn eigenlijk allemaal zaken waar men liever niet over wil nadenken. Toch is het belangrijk om u deze vragen te stellen en er vooral tijdig mee bezig te zijn.”

De SWA heeft besloten om in samenwerking met notaris mr.  Van Ringelesteijn hierover een tweetal informatiebijeenkomsten te organiseren. Deze vinden plaats op :

– donderdagavond 3 april  van 19.00 tot 21.00 uur in het MFC Maasplein, Maasstraat 30.

– dinsdagmiddag  8 april  van 14.00 tot 16.00 uur in de recreatiezaal van t Anker aan het
Wilgenplein

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Koffie en thee zijn gratis. Deelnemers krijgen ook een handig boekje mee om  thuis nog eens rustig door te lezen. Wel  is het noodzakelijk om aan te melden. Dit kan tot 1 april bij de SWA tel. 078-2021220 of via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl  Per keer is er ruimte voor maximaal vijftig personen.