Arjan Kraijo en Arco Strop CDA AlblasserdamALBLASSERDAM – Arjan Kraijo (39) uit Langerak is woensdag 26 maart door CDA Alblasserdam gepresenteerd als kandidaat-wethouder voor de gemeente Alblasserdam. Tot aan de bekendmaking was het een goed bewaard geheim wie de partij naar voren zou schuiven als kandidaat voor het wethouderschap. “We wilden niet op de zaken vooruit lopen. We hebben dus eerst de verkiezingsuitslagen en de gesprekken van informateur Peter Verheij afgewacht,” verklaart CDA-voorzitter André Ruikes.

Zeer verheugd
Kraijo beschikt over een ruime politieke ervaring. Eerst was hij fractievoorzitter van het CDA in de voormalige gemeente Liesveld en sinds 1 januari 2013 is de dertiger actief als fractievoorzitter van de fusiegemeente Molenwaard. Voorzitter Ruikes en lijsttrekker Arco Strop van het CDA zeggen ‘zeer verheugd’ te zijn dat Arjan bereid is om wethouderskandidaat te zijn voor CDA Alblasserdam. “Het bestuur en de fractie hebben er alle vertrouwen in dat hij zich snel zal inwerken in de dossiers die hier spelen en met creatieve oplossingen zal komen voor de opgaven waar we de komende jaren mee te maken zullen krijgen. Wij vinden het ook erg fijn dat Arjan de intentie heeft uitgesproken om naar Alblasserdam te verhuizen, zodat hij snel in ons dorp ingeburgerd kan raken,” vertelt Arco Strop.

Twitteren
Arjan wil, als hij gekozen wordt tot wethouder, zo snel mogelijk inburgeren in de Alblasserdamse samenleving. Onder meer door met inwoners in gesprek te gaan. Verder zal Kraijo een blog bijhouden. “Dat doe ik nu al één keer per week. Als ik wethouder word, wil ik dat blijven doen en twee blogs per week publiceren.. Verder heb ik me voorgenomen om actiever te worden op Twitter,” aldus de CDA’er.

Andere kandidaten
Of het CDA inderdaad een wethouder mag gaan ‘leveren’, is nog niet helemaal zeker. De kans is wel groot, omdat de combinatie PvdA, SGP en PvdA vanwege het brede draagvlak, het meest voor de hand ligt voor een nieuw te vormen coalitie. Dat bleek afgelopen week uit de gesprekken die informateur Peter Verheij met alle partijen heeft gevoerd. Donderdag 27 maart gaat de raad daarover met elkaar in discussie. Voor de PvdA is Dorien Zandvliet wethouderskandidaat en voor de SGP is dat Peter Verheij. Kraijo is de enige wethouderskandidaat die niet uit Alblasserdam komt. “Vanuit Alblasserdam was geen kandidaat beschikbaar,” meldt Arco Strop.

Arjan Kraijo
Arjan Kraijo is geboren in Arnhem en heeft zijn jeugd grotendeels doorgebracht in Twente. Aan de Universiteit in Enschede heeft hij bestuurskunde gestudeerd. Na twee jaar buitenlandervaring heeft hij veertien jaar bij diverse Ministeries gewerkt (Financiën, Buitenlandse Zaken, Defensie). Zijn laatste functie bij Defensie was algemeen directeur van het cateringbedrijf Paresto met 1200 medewerkers en een jaaromzet van negentig miljoen euro. Sinds de zomer van 2013 is hij betrokken bij een bedrijf dat duurzame snackproducten maakt. Arjan Kraijo is gehuwd en vader van twee zoons. Hij is kerkelijk meelevend in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Langerak, waar hij ook organist is.

Arjan Kraijo en Arco Strop CDA Alblasserdam

Arjan Arco Andre (Large)

Van links naar rechts: Voorzitter André Ruikes, wethouderskandidaat Arjan Kraijo en lijsttrekker Arco Strop.

Van links naar rechts: Voorzitter André Ruikes, wethouderskandidaat Arjan Kraijo en lijsttrekker Arco Strop.

20140326_K_1adea13dcb