Wandelen voor water 2014 (Medium)ALBLASSERDAM – De kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisschool Het Kompas in Alblasserdam hebben afgelopen week met zes liter water in speciale watertassen een wandeling van zes kilometer gemaakt. Daarmee stonden de leerlingen stil bij het feit dat voor veel andere kinderen op de wereld schoon drinkwater uit de kraan geen vanzelfsprekendheid is. Door gebrek aan schoon drinkwater en geen wc’s lijden veel kinderen aan besmettelijke ziektes als cholera en diarree. Om dit te voorkomen voeren diverse organisaties actie om deze basisvoorzieningen voor iedereen bereikbaar te maken.

De leerlingen lieten zich voor de wandeltocht sponsoren. De opbrengst gaat naar ZOA, een christelijke hulporganisatie die mensen helpt in gebieden waar zich een ramp of conflict heeft voorgedaan. De foto bij dit artikel is gemaakt door Leo van Meerkerk.

Update: de wandeltocht heeft 2970 euro opgeleverd.