Digiposter as I left my father's house (2)ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT – ‘As I Left My Father’s House’, winnaar van de Compassieprijs 2011, komt op donderdag 27 maart in Theater de Willem in Papendrecht. Met deze bekroonde voorstelling krijgt de toeschouwer een kijkje in de levens van verschillende oorlogsslachtoffers. Indrukwekkende  verhalen vanuit verschillende landen, culturele achtergronden en religies ontroeren, verbinden en geven stof tot nadenken. Rondom de voorstelling wordt dan ook ruimte geboden aan interactie met het publiek.

De voorstelling brengt de verhalen van twee vluchtelingen en een oorlogswees dichtbij. Ze vertellen over de hartverscheurende situaties waar ze mee te maken kregen door de oorlog, maar ook over de levenskracht en hoop die geput kan worden uit diverse bronnen. Mensen met verschillende verhalen, maar in wezen ook gelijk. Herkenbare vragen, pijn, wensen en dromen, slechts in een andere context. Met ‘As I Left My Father’s House’ probeert Bright O. Richards, zelf voormalig vluchteling uit Liberia en creatief brein achter de voorstelling, bruggen te slaan tussen Oude en Nieuwe Nederlanders.

De voorstelling in Papendrecht wordt georganiseerd vanuit een aantal kerkelijke gemeenten (PKN): de Bethlehemkerk (Papendrecht), de Havenkerk (Alblasserdam), De Morgenster (Papendrecht) en de Ontmoetingskerk (Alblasserdam).

Datum voorstelling: 27 maart 2014
Tijd: 20:00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Theater De Willem,  Van der Palmstraat 4, 3351 HA Papendrecht
Toegang is gratis (ter bestrijding van de kosten wordt wel een collecte gehouden).

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
A.A. de Haan Stichting, Aannemersbedrijf Stam Alblasserdam,  Bumaco B.V. Alblasserdam,  Lesec B.V. Alblasserdam, , Mulder Automotive Alblasserdam, Nugteren Transport B.V. Alblasserdam, Rabofonds Drechtsteden, Stichting Interkerkelijk Oriëntatie Centrum, Verhaar Bouw Nieuw-Lekkerland en Vluchtelingenwerk Nederland

Deel dit bericht via...