IMG_5428 (Medium)ALBLASSERDAM – Het kostte maandag 17 maart enige tijd en moeite om het bouwbord bij de nog te bouwen ‘brede school’ aan de Mesdaglaan in Alblasserdam te onthullen. Wethouder Peter Verheij van de gemeente Alblasserdam, directeur Huib van de Weteringh van de ds. Joannes Beukelmanschool en de heer Nico van Stam van Stichting Adullam waren naar de bouwlocatie gekomen om het bord, met het weghalen van een zeil, te onthullen.

Touwen
Tijdens de onthulling schoten echter beide touwen af en bleef het vastgeniete zeil aan het bord zitten. Nadat een ladder uit de buurt was gehaald en een nieuwe poging werd ondernomen, schoot het zeil wel los. Met de onthulling wordt de start van de bouw van de nieuwe brede school in Alblasserdam gemarkeerd. In de school zullen deze partijen samen met Stichting Peuterspeelzaal Kiekeboe een plekje krijgen.

Planning
Vanaf maandag bereidt bouwbedrijf Waal uit Vlaardingen de bouw voor. De bouwstroom wordt aangesloten, er worden vooropnamen gedaan in de omliggende bebouwing en de bouwplaats wordt ingericht. Medio april zal de eerste paal worden geslagen. Wethouder Peter Verheij verwacht dat een jaar later de school in gebruik wordt genomen.

Schietvereniging
Wat er na de verhuizing met de huidige Beukelmanschool aan de Lelsstraat gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Ook wat er met de schietvereniging, gevestigd op de zolder van de school, gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Ramon Pardo (D66) vindt de onthulling van het bord overdreven en gezocht. “Onthulling bouwbord? Komaaaan zeg!!!!  En daar nodigen we zelfs TV Rijnmond voor uit? Moet er niet ergens voor woensdag nog een lantaarnpaal onthuld worden? Dit vindt zelfs de kiezer te doorzichtig,” zei Pardo. Wethouder Verheij vindt dat zo’n onthulling vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen normaal. “Het werk in het college gaat gewoon door en daar horen dit soort momenten bij.”

IMG_5428 (Medium)

IMG_5398 (Medium) IMG_5401 (Medium) IMG_5406 (Medium) IMG_5420 (Medium) IMG_5422 (Medium) IMG_5425 (Medium) IMG_5428 (Medium) IMG_5431 (Medium) IMG_5442 (Medium) IMG_5450 (Medium) IMG_5458 (Medium)

IMG_3342 (Kopie)