arie 2 (Medium2)ALBLASSERDAM – Arie Toom uit Alblasserdam doet dit jaar voor de eerste keer mee aan de Roparun en wil op zoveel mogelijk manier geld binnenhalen voor het goede doel. Enkele weken geleden heeft hij zich door zijn vrouw over laten halen om zijn lange haar (32 centimeter) af te laten knippen, als de actie minimaal duizend euro oplevert. “Het geld dat ik daarmee ophalen is voor de Roparun en het haar gaat naar de Stichting Haarwensen,” vertelt Arie. Zijn vrouw Marjolein vult aan: “Arie heeft al veertien jaar lang haar en ik vind het bijzonder dat hij bereid is om dit te doen.”

Arie Toom werkt als medisch technicus in het Albert Schweitzer ziekenhuis en rent dit jaar voor het eerst mee met de ‘ASZ runners’. De Roparun vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 7 juni 2014 in Parijs en Hamburg en de finish op maandag 9 juni op de Coolsingel in Rotterdam. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

“Ik hoop dat veel mensen willen sponsoren. Dit kan via deze link. Waarschijnlijk wordt m’n haar er de komende week af geschoren,” besluit Arie.  De facebookpagina van het ASZ team van de Damdorper is hier te vinden.

 

Arie Toom arie 2 (Medium)