Ugur OflazALBLASSERDAM -De nieuwe partij Leefbaar Alblasserdam doet donderdagavond 13 maart niet mee aan het grote lijsttrekkersdebat in Landvast. Dat laat de partij woensdagnacht weten. De lijsttrekkers van de andere zes Alblasserdamse partijen zullen wel present zijn. Volgens Leefbaar Alblasserdam zijn debatten zoals het lijsttrekkersdebat er niet op gericht om inhoudelijke standpunten van een partij juist weer te geven. “Tijdens deze momentopnames worden door politici vooral kunstjes als drogredenering en angstpolitiek uitgeoefend. Het woord sluw staat in de literatuur niet voor niets synoniem voor politiek,” aldus Lijsttrekker Uğur Oflaz.

Poppenkast
Oflaz zegt op te willen komen voor de standpunten van de partij en die te verdedigen in de gemeenteraad, om zo hun achterban te vertegenwoordigen. “We zijn er niet om onze standpunten te verkopen in een debat dat meer op een poppenkast lijkt,” zegt Oflaz.

Vijandelijk
Bij het verkiezingsdebat dat afgelopen week werd gehouden, was Leefbaar Alblasserdam wel vertegenwoordig met een woordvoerder. Toen kreeg de partij echter flink de wind van voren en werden vrijwel alle uitspraken die gedaan werden ‘afgeknald’ omdat óf de initiatieven al bestonden óf de uitspraken werden weerlegd met het tegenovergestelde. Lijsttrekker Oflaz blikt hierop terug en vertelt: “Tijdens het debat was Leefbaar Alblasserdam het mikpunt van negatieve kritiek door de afgevaardigden van de andere politieke partijen. Dit was echter geen verrassing aangezien deze partijen al een tijdje angstpolitiek voeren. Dat de zaal die vol stond met vaste kiezers met een tunnelvisie hier aan mee deed, was dan ook geen verassing. Helaas konden onze punten niet goed verdedigen in die vijandige omgeving.”

Verkiezingsprogramma’s
Leefbaar Alblasserdam spreekt tot slot de wens uit dat de Alblasserdamse kiezers alle verkiezingsprogramma’s goed leest en deze met elkaar vergelijkt. “Bekijk dit met in uw achterhoofd de laatste raadsperiode. Slechter doen op een hoop aspecten is namelijk onmogelijk,” vindt de partijleider.

Verkiezingsdebat
Donderdag 13 maart wordt in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam het verkiezingsdebat georganiseerd. Van 20.00 tot 22.00 uur gaan de vertegenwoordigers van de overige zes Alblasserdamse politieke partijen met elkaar in discussie. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. De entree is gratis. De debatavond wordt geleid door Leo Huisman van radiozender Klokradio en Bert Bons van weekblad De Klaroen. Aanleiding voor het debat zijn de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart 2014.