Alblasserdam_gemeentehuisALBLASSERDAM – Op het Raadhuisplein in Alblasserdam wordt vrijdag 7 maart een demonstratie gehouden tegen landelijk politiek beleid. De actie wordt georganiseerd vanuit appartementencomplex Het Anker en ondersteund door de politieke partij Leefbaar Alblasserdam. Het is de bedoeling dat om 10.30 uur zoveel mogelijk Alblasserdammers zich voor de ingang van Het Anker aan het Wilgenplein verzamelen.

Genoeg is genoeg
“Daarvandaan gaan we met spandoeken en protestborden via winkelcentrum Makado naar het Raadhuisplein, waar we rond elf uur arriveren. De demonstratie duurt tot half twaalf,” aldus medeorganisator Jan Slager. Slager motiveert de actie met: “Deze regering plundert onze portemonnee en onze economie is daardoor praktisch kapot. Dit pikken wij niet langer. Genoeg is genoeg. Ik wil iedereen oproepen die ook tegen de bezuinigingen is, mee te doen aan deze protestactie.”

Geen problemen
De gemeente Alblasserdam heeft geen moeite met de demonstratie in het dorp. “Laat ze maar komen. Zolang iedereen zich netjes gedraagt, hebben wij hier geen problemen mee,” laat woordvoerder Pieter Meulman namens de gemeente weten.

Andere acties
Op tientallen andere locaties in het land wordt ook gedemonstreerd tegen het huidige kabinetsbeleid. Er is onder meer aangekondigd dat snelwegen worden geblokkeerd met vrachtwagens en dat er gedemonstreerd wordt op de Dam in Amsterdam. De organisatie van deze acties is in handen van het platform Landelijke Demonstratie 2013.