IMG_4072 (Medium)ALBLASSERDAM – De Stichting Welzijn Alblasserdam organiseert woensdag 5 maart in de grote zaal van cultureel centrum Landvast in Alblasserdam een verkiezingsdebat, waarbij alle Alblasserdamse politieke partijen vertegenwoordigd zullen zijn. Het debat, dat wordt gehouden met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart, start om 19.30 uur. Alle Alblasserdammers zijn  van harte welkom.

Thema’s
Tijdens de avond komen vier thema’s aan de orde. 1. Samenleving, 2. Gemeente en Dienstverlening, 3. Sociale domein en 4. het fysieke domein (denk aan verkeer veiligheid, uitstoot stoffen, natuur, speelvoorzieningen).

Vertegenwoordigers
De avond wordt geleid door Jacqueline van den Bergen en Riens Gort. Bezoekers krijgen de gelegenheid om de vertegenwoordigers van de politieke partijen aan de tand te voelen. Namens de politiek zijn aanwezig:  Tamara Bijl van de PvdA, Ruben van der Lecq (VVD), Michael van der Plaat (D66), Koen Sluimer (Leefbaar Alblasserdam), Peter Sterrenburg (ChristenUnie), Arco Strop (CDA) en Peter Verheij (SGP).

Overzicht
De Stichting Welzijn Alblasserdam heeft van alle verkiezingsprogramma’s een handig schema gemaakt, waarmee men een vergelijking kan maken waar de zeven partijen voor staan. Dit schema is tijdens de debatavond verkrijgbaar in Landvast.

2e debat
Op 13 maart wordt er nog een verkiezingsdebat gehouden. Bij dit debat, dat geleid wordt door Bert Bons en Leon Huisman zullen de lijsttrekkers van zes van de zeven partijen vertegenwoordigd zijn. Voor Leefbaar Alblasserdam zal Koenraad Sluimer (woordvoerder en vice-voorzitter, niet verkiesbaar) die avond het woord doen.