politiehelikopterRIDDERKERK – De politie heeft zondagmiddag 23 februari met man en macht gezocht naar een 10-jarig meisje en een man in recreatiegebied de Gorzen in Ridderkerk. Een passant meldde rond 15.00 uur dat er een meisje mogelijk onder dwang werd meegenomen door een man. De politie startte een zoekactie en zette daarbij onder meer een politiehelikopter in. Omdat de zoektocht direct aan de overkant van de rivier de Noord plaatsvond, bleef de helikopter ook in Alblasserdam en Kinderdijk niet onopgemerkt.

Na een aantal uur werd de zoektocht stopgezet. Omdat er geen melding is geweest van een vermissing, gaat de politie er vanuit dat het gaat om ‘loos alarm’. Dit vermoeden werd later bevestigd door een andere passant die verklaarde dat hij de man en het meisje had zien wandelen en dat er volgens hem geen sprake was van ‘dwang’.

Foto’s: Johnno Peters.

IMG_3833 (Medium) DSC_0329 (Medium) DSC_0328 (Medium) DSC_0326 (Medium) DSC_0325 (Medium)