IMG_3299 (Kopie)PAPENDRECHT- Een 25- jarige automobiliste uit Dordrecht is maandagmiddag 10 februari met haar auto over de kop geslagen. Dit gebeurde nadat haar voertuig en een vrachtwagen elkaar raakten op de brug tussen Papendrecht en Dordrecht (Rondweg N3). Diverse brandweerkorpsen, waaronder die van Papendrecht en Alblasserdam werden na het incident gealarmeerd om hulp te verlenen. Ook werden er twee ambulances en diverse politie-eenheden op de melding afgestuurd.

Gewond
Onderweg kwamen diverse brandweervoertuigen echter vast te staan in het verkeer. De brandweer van Dordrecht, die tegelijk was gealarmeerd met Papendrecht en Alblasserdam, kon vanaf de andere kant wel bij het ongeval komen. Na stabilisatie is de bestuurster per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Welke verwondingen zij exact heeft opgelopen, is op dit moment nog niet bekend.

Files
De Rondweg N3 was ruim een uur afgesloten, waardoor in de omgeving flinke files ontstonden. Even na 17.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Ongevalsspecialisten zijn ter plaatse geweest voor sporenonderzoek. Voorlopige conclusie is dat de vrachtwagenchauffeur tijdens het verwisselen van rijstrook de auto over het hoofd heeft gezien. De bestuurster is vervolgens tegen de vangrail gebotst en daarna over de kop geslagen.

Update: De bestuurster heeft een aantal kneuzingen overgehouden aan het ongeval. Na controle in het ziekenhuis, mocht de vrouw dezelfde dag nog naar huis.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_3299 (Kopie)

IMG_3302 (Kopie) IMG_3307 (Kopie) IMG_3309 (Kopie) IMG_3311 (Kopie) IMG_3315 (Kopie) IMG_3317 (Kopie) IMG_3321 (Kopie)