KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAALBLASSERDAM – Van 10 t/m 15 februari 2014 wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd. In Alblasserdam en Kinderdijk zet Scouting Alblasserdam zich in voor deze collecte. In de rest van Nederland gaan nog 1600 andere organisaties op pad voor het goede doel. Van die 1600 organisaties zijn 700 Scoutinggroepen en zo is Scouting verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte.

Kinderen
De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Alblasserdam die het geld inzet om jeugd en jongeren blijven uitdagen om buiten te spelen. Scouting Alblasserdam kan hiermee nog meer jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden, waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Buitenspelen
Mark Hage van de scouting vertelt: “Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor de ontwikkeling en uitdagend buiten spelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.”