tcm17312800_LargeALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdagavond 28 januari in het programma Opsporing Verzocht nieuwe beelden laten zien van de overval op de MCD aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam. Deze overval vond op vrijdag 6 december rond 11.35 uur plaats en werd gepleegd door twee jonge mannen. “Onder het oog van een moeder met drie kleine kinderen, greep de jongen met een mes de caissière. De ander hield haar onder schot. Toen ze een paar honderd euro uit de kassa in een tas hadden gepropt, renden ze weer de winkel uit in de richting van de Cornelis Smitsstraat.

De politie stelde onder andere direct een uitgebreid onderzoek in en zette ook een speurhond in. Dat heeft nog niet tot aanhoudingen geleid. Omdat nog steeds niet duidelijk is wie de daders zijn, is de politie op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de overval en/of de daders. Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of via ‘M’ Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Opsporing Verzocht wordt op woensdag 29 januari om 11.35 uur op Nederland 2 opnieuw uitgezonden.

De twee gaan er in vliegende vaart vandoor linksaf de winkel uit, waarna ze zich lijken te bedenken en toch rechtsaf richting de Van Eesterensingel rennen.

De twee gaan er in vliegende vaart vandoor linksaf de winkel uit, waarna ze zich lijken te bedenken en toch rechtsaf richting de Van Eesterensingel rennen.

 

Het zijn twee blanke tot lichtgetinte, slanke jongens. Beiden worden zo’n 15 à 20 jaar oud geschat en de dader met het mes is iets kleiner dan zijn handlanger. Allebei spraken ze accentloos Nederlands.

Het zijn twee blanke tot lichtgetinte, slanke jongens. Beiden worden zo’n 15 à 20 jaar oud geschat en de dader met het mes is iets kleiner dan zijn handlanger. Allebei spraken ze accentloos Nederlands.

 

Bij de jongen met het mes viel vooral de meerkleurige sjaal voor zijn gezicht op, mogelijk was dat een boerensjaal. En ook zijn witte schoenen met dubbele klittenbandsluiting springen in het oog.

Bij de jongen met het mes viel vooral de meerkleurige sjaal voor zijn gezicht op, mogelijk was dat een boerensjaal. En ook zijn witte schoenen met dubbele klittenbandsluiting springen in het oog.

 

tcm17312801_Large