IMG_2461 (Kopie)ALBLASSERDAM – Gerard de Haan en Ina de Haan – Wander uit Alblasserdam vieren deze week dat zij vijftig jaar zijn getrouwd. Burgemeester Bert Blase bezocht het tweetal en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met hun gouden jubileum.

Gerard (72) en Ina (71) leerden elkaar kennen in het Kralingse Bos bij Rotterdam. “Ik dacht bij mezelf: ‘Nou, die ziet er goed uit.’ Later, toen haar verkering met een andere jongen uit was, kwam ik haar weer tegen. Vanaf die tijd zijn we altijd bij elkaar gebleven,” vertelt Gerard.

Alblasserdam
Na hun trouwen, gingen de twee in Rotterdam wonen. Twintig jaar geleden verhuisden ze naar Alblasserdam, omdat hun beide dochters ook in het Damdorp waren gaan wonen. Inmiddels heeft het echtpaar ook al vijf kleinkinderen.

Detailhandel
Gerard heeft altijd in de detailhandel gewerkt. “Ik verkocht allerlei spullen, waaronder meubels en bedden. Verder ben ik filiaal beheerder geweest. Tegenwoordig ben ik nog steeds commercieel bezig en exposeer ik regelmatig in de bibliotheek van Alblasserdam met mijn schilderijen.” Ina is voor haar trouwen verkoopster geweest en heeft daarna de zorg voor de twee dochters op zich genomen.

Begin februari wordt het huwelijksfeest met vrienden en familie gevierd.