IMG_272e6 (Kopie)ALBLASSERDAM – Diensthond Nero (12) uit Alblasserdam heeft dinsdag 21 januari een spuitje gekregen en is ingeslapen. De Mechelse herder werkte jarenlang voor Politie Zuid-Holland Zuid (huidige Eenheid Rotterdam) en boekte veel mooie resultaten. Zo assisteerde Nero aan het begin van zijn ‘carrière’ een vechtende wijkagent in Alblasserdam. De agent werd aangevallen door een verdachte die stijf stond van de coke. Nero greep op het juiste moment, op bevel van zijn baas in.

Aanhoudingen
Verder heeft de hond geholpen bij aanhoudingen tijdens inbraken, spoorde hij een verstopte Fransoos met kilo’s cocaïne op en assisteerde hij bij vechtpartijen.

Sociale hond
Na zes dienstjaren mocht Nero met pensioen en beleefde daarna nog goede tijden. “Hij was zó sociaal en zó sterk. Na zijn dienstjaren heeft hij echt een goed pensioen gehad. Iedereen in de buurt was gek op hem,” vertelt Nero’s baas.

Versleten rug
Toch zag de Alblasserdammer zich deze week genoodzaakt om Nero in te laten slapen. Hij vertelt: “Het was een moeilijke keuze en de tranen stonden in m’n ogen, maar het is wel gedaan in het belang van de hond. Z’n rug was versleten. Hij was gewoon helemaal op. Ik ben Nero veel dank verschuldigd. Een trouwere maat en collega was er voor mij niet. Nero was gewoon een topper.”

IMG_2725 (Kopie) IMG_2726 (Kopie)