Politie aanhouding klemgeredenNIEUW-LEKKERLAND – Een inwoner uit Nieuw-Lekkerland keek woensdagavond vreemd op toen hij zijn voorligger ineens aan de linkerkant van de provinciale weg zag rijden. “Ik zag de Jaguar rond 21.00 uur op de Zijdeweg tussen Oud-Alblas  en Nieuw-Lekkerland aan de linkerkant van de weg rijden. Eerst dacht ik dat het om een Engelsman ging, later kreeg ik het vermoeden dat er iets anders aan de hand was. Hij week op het laatste moment uit voor tegenliggers. Het ging elke keer maar nét goed,” vertelt de Lekkerlander.

De man belde 112 en bleef, terwijl de meldkamer contact met hem hield, achter de slingerende automobilist rijden. Hij vertelt: “Via de telefoon gaf ik door waar we reden. Op de Middenpolderweg tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk werd de auto klemgereden door de politie. De bestuurder bleek straalbezopen te zijn en kon nauwelijks meer op zijn benen staan.”

De man is inmiddels weer op vrije voeten. Hij moet een boete betalen van 750 euro en moet een rijvaardigheidsonderzoek ondergaan, zo laat wijkagent Jan-Peter de Vreede via Twitter weten.