plastic afval inzamelen (Kopie)ALBLASSERDAM – De gemeente stopt per direct met het huis-aan-huis inzamelen van plastic afval in Alblasserdam. Vanaf heden is het alleen nog mogelijk om plastic afval te deponeren in één van de zeventien oranje wijkcontainers. Met de nieuwe maatregel worden ophaalkosten bespaard en kunnen de huidige containers optimaal benut worden. Verder wordt voorkomen dat de losse afvalzakken over straat kunnen waaien.

De gemeente benadrukt het van belang te vinden dat plastic afval gescheiden wordt, omdat plastic verpakkingsmaterialen hergebruikt kunnen worden. Van plastic wordt nieuw plastic gemaakt bijvoorbeeld voor een computer of een mobiele telefoon. Het scheiden van plastic afval levert minder restafval op en bespaart grondstoffen.

Om het afval goed te kunnen scheiden, stelt de gemeente gratis afvalzakken beschikbaar. Deze zakken zijn in Alblasserdam te verkrijgen bij:
– Albert Heijn (winkelcentrum Makado)
– Hema (winkelcentrum Makado)
– Bas van der Heiden (Sportlaan)
– Van de Rhee (Scheldeplein)
– Gemeentehuis (Cortgene 2)

Update: Indien nodig plaatst de gemeente extra containers.

plastic afvalll

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_7831-Desktop-Resolutie