foto Rinus van Lavieren-Dorien Zandvliet[1] (Kopie)ALBLASSERDAM – Als na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 in Alblasserdam de PvdA meedoet in de coalitie, zal Dorien Zandvliet (1982) wethouder namens die partij worden. Dat heeft de PvdA bekend gemaakt na haar ledenvergadering van donderdag 9 januari.

Griffier
Dorien Zandvliet is goed bekend met politiek-bestuurlijk Alblasserdam. Van 2008 tot en met 2013 was zij griffier van de gemeenteraad in het Damdorp. Op dit moment werkt zij voor de zes gemeenten in de Drechtsteden. Binnen de samenwerking tussen die gemeenten houdt zij zich onder andere bezig met de ontwikkelingen in het sociale domein op het gebied van jeugd en zorg. Dorien studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming en Filosofie in Rotterdam. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Warm hart
De PvdA Alblasserdam is blij met Dorien Zandvliet een wethouderskandidaat te hebben die midden in de Alblasserdamse samenleving staat. De partij geeft aan dat Dorien een kandidaat is met veel kennis van zaken, politiek inzicht en een warm hart voor het dorp en haar inwoners.

Zin in
Dorien zelf zegt zin te hebben in het wethouderschap. “Ik hoop van harte dat ik de kans krijg me als wethouder in te zetten voor dit fijne dorp. Ik wil graag voor en samen met de samenleving werken aan een op alle fronten mooi Alblasserdam.” Dorien gaat samen met lijsttrekker Rinus van Lavieren de campagne in richting de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s.. Uiteraard zijn de onderwerpen zoals benoemd in het Verkiezingsprogramma uitgangspunt.

Lokale zaken
Het motto van het Verkiezingsprogramma is: PvdA-Alblasserdam: Sterk Lokaal! De PvdA Alblasserdam benadrukt hiermee dat de LOKALE zaken en ontwikkelingen op de eerste plaats komen en dat zij zich zeker voor de sociale structuur en het behoud daarvan STERK zal inzetten. “Een wethouder als Dorien Zandvliet in het College geeft daarvoor de beste garantie,” laat de PvdA weten.

Kernpunten voor de PvdAlblasserdam zijn onder andere

  • een Leefbaar en Sociaal  Alblasserdam: Behoud & versterken lokale sociale infrastructuur en samenhang;
  • Wat  “Groen Is” moet “Groen Blijven”;
  • Geen herbouw van de sluis (deze euro’s kunnen we beter besteden);
  • Behoud van het schoolzwemmen;
  • Stimuleren burgerinitiatief en burgerraadplegingen bij “omstreden” of belangrijke zaken

foto Rinus van Lavieren-Dorien Zandvliet (Kopie)