foto 2ALBLASSERDAM – De inzamelingsactie van Sandra de Kloe uit Alblasserdam voor de Filipijnen is een groot succes geworden. Vier weken inzamelen heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat er een vrachtwagen vol kleding, speelgoed en knuffels is verzameld. Verdeeld over acht grote pallets stonden bij elkaar zo’n vierhonderd dozen opgestapeld en opgeslagen bij Maat Transport in Alblasserdam.

Per boot
Het was de bedoeling dat de spullen per vliegtuig verstuurd zouden worden, maar daar is de vracht te groot voor. Sandra vertelt: “Afgelopen donderdag is de vracht door Maat vervoerd naar stichting Filipinas Overijssel te Rijssen. Deze stichting zal eind december het vervoer per zeecontainer verzorgen naar de Filipijnen. Vervoer per schip zal ongeveer zes weken in beslag nemen voor het op plaats van bestemming is. Aangezien het transport van vluchthaven Manilla naar de getroffen gebieden nog steeds niet geheel op gang is en de bevolking daar nog heel lang alle hulp kan gebruiken lijkt dit ons de juiste weg om te volgen.”

Haiyan
Sandra startte de actie nadat tyfoon Haiyan op 8 november over het land raasde. Deze tyfoon kostte aan zeker 6100 mensen het leven en 1800 mensen worden nog altijd vermist. Hele dorpen werden met de grond gelijkgemaakt, meer dan een miljoen huizen zijn beschadigd geraakt, en er vielen 27.000 gewonden. Hierdoor is er in het gebied dringend behoefte aan hulp en spullen.

foto 2

foto 1