College springt in de bres voor Drechtwerkers.

College springt in de bres voor Drechtwerkers.

ALBLASSERDAM – Medewerkers Drechtwerk, die in Alblasserdam werkzaam zijn, krijgen dit jaar een kerstpakket van de gemeente Alblasserdam. Twee jaar geleden besloot het bestuur van Drechtwerk, dat de kerstpakketten voor hun 1750 werknemers wegbezuinigd moesten worden. Dit jaar werd besloten om opnieuw geen kerstpakket te geven. Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam heeft besloten om dan zelf maar pakketten in te kopen en weg te geven aan de 45 medewerkers met een arbeidshandicap, die in Alblasserdam werken.

“We hebben besloten om mensen van Drechtwerk die rechtstreeks voor ons werken, een kerstpakket te geven. Het gaat om ongeveer 35 mensen die werkzaam zijn in het MFC Maasplein en tien mensen van de buitendienst. De pakketten worden gefinancierd door de gemeente Alblasserdam en worden gegeven als blijk van waardering voor het werk van deze mensen in het afgelopen jaar,” aldus wethouder Peter Verheij.

De Drechtwerkers uit de andere vijf Drechtsteden krijgen voor zover bekend geen kerstpakket mee naar huis.

Wethouder Piet Sleeking laat via Twitter weten het geen goede actie van het college te vinden om de kerstpakketten aan de Drechtwerkers te geven. Hij noemt het ’treurig’. “Een slecht voorbeeld van regionale afstemming. Of allemaal. Of niemand,” vindt Sleeking.

Columnist Kees Thies van het Algemeen Dagblad schreef een column over de wegbezuinigde kerstpakketten. Die column is hier te lezen.