Blokweer zwembad alblasserdam nieuwbouwALBLASSERDAM – Op vrijdag 6 december stort aannemer Stout het beton voor de begane grondvloer van het nieuwe zwembad aan de Sportlaan in Alblasserdam. Vervolgens wordt dat beton ‘gevlinderd’. Dit houdt in dat het beton wordt geschuurd om het vlak te maken. Omwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren. Het niveau van de overlast is afhankelijk van onder andere afstand tussen machine en woning, eventuele andere panden tussen bouwplaats en woning en gevel- en raamisolatie.

Het moment van vlinderen luistert heel nauw: het beton moet precies de juiste hardheid hebben. Omdat het beton storten ’s ochtends start, zal het vlinderen waarschijnlijk in de avonduren of mogelijk ’s nachts plaatsvinden. Het moment en de duur van het vlinderen is sterk afhankelijk van het weer. Er komt niet of nauwelijks stof vrij. Voor de werkzaamheden is een ontheffing op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verleend. Omwonenden zijn door de aannemer per brief geïnformeerd. Foto: Blokweer.