IMG_8611 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase heeft deze week in de Alblasserdamse bibliotheek het eerste exemplaar van Mirna Al Nashi haar tweede boek overhandigd.  Mirna is een 11-jarig meisje uit Alblasserdam en heeft in de afgelopen periode een verhalenbundel geschreven. De burgemeester, die het boek van te voren mocht doorlezen, vertelde aan de aanwezige kinderen het boek van harte aan te kunnen bevelen. “Dit boek moeten jullie echt lezen. Het is een spannend, avontuurlijk, onverwachts en soms zelfs sprookjesachtig. Hier krijg je rode wangetjes van.”

Vragen
De klasgenoten van Mirna mochten na de officiële overhandiging vragen stellen aan de schrijfster. Zo waren de kinderen nieuwsgierig naar hoe vaak Mirna haar boek moest overlezen voordat het gedrukt werd, hoe het gaan is met de leestekens en op welke manier de verhalen opgeschreven worden. Mirna vertelde: “Meestal maak ik de verhalen op de computer. Ik heb de verhalen heel vaak moeten overlezen. De punten en komma’s heb ik bij sommige delen later nog tussen gezet. Ik hoop dat iedereen het boek met plezier leest.”

Uitgever en juf
Imke van uitgeverij Gopher zei als uitgeverij trots te zijn op de prestatie van Mirna. “Het is al haar tweede boek en haar verhalen worden steeds beter.” Ook de juf van het Palet, waar de Alblasserdamse naar school gaat, was vol lof. “Mirna is een goede meid, een goede leerling, die goed kan schrijven. Ook als juf ben ik trots op haar nieuwe boek.”

Tweede boek
Twee jaar geleden schreef de Alblasserdamse haar eerste boek. Mirna schrijft sinds haar zevende. “Ik hoop dat kinderen plezier hebben in het lezen en er wat van leren,” vertelt Mirna. Mirna is van Irakese afkomst en hoewel Mirna`s ouders thuis Arabisch spreken, schrijft en spreekt zij voornamelijk in het Nederlands.Het nieuwe boek kost 12,50 euro en is een bundel met twee verhalen. Verhaal één heet ‘Meester Verdwenen’ en het tweede verhaal heet ‘Diefstal in de snoepjesfabriek’.

IMG_8602 [Desktop Resolutie]

IMG_8603 [Desktop Resolutie] IMG_8611 [Desktop Resolutie] IMG_8618 [Desktop Resolutie] IMG_8621 [Desktop Resolutie] IMG_8624 [Desktop Resolutie] IMG_8632 [Desktop Resolutie]