IMG_8642 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – In de strijd tegen woninginbrekers heeft de politie donderdag 28 november een ANPR-controle gehouden in Alblasserdam. Een camera ter hoogte van het tankstation langs de Helling fotografeerde van alle passerende voertuigen het kenteken. De nummerplaten werden vervolgens vliegensvlug in een database gecheckt. In die database staan mensen met openstaande boetes, maar ook mensen die in het verleden hebben ingebroken, gesignaleerd staan enzovoorts.

In het totaal werden 1928 auto’s gescand en waren er dertien zogenoemde ‘hits’. Er werd iemand met een boete van 2.000 euro langs de kant gezet. Verder bleek iemand zonder rijbewijs te rijden en was er een ‘hit’ op een gesignaleerd persoon. Laatstgenoemde werd aangehouden en meegenomen naar het bureau in Dordrecht. Aan de actie, die gehouden werd in het kader van het Donkere Dagen Offensief, deden zestien politiemensen mee.

Woensdag op donderdagnacht vond een dergelijke controle plaats ter hoogte van de Noordtunnel. De exacte resultaten van die controle zijn nog niet bekend.

IMG_8642 [Desktop Resolutie]

IMG_8637 [Desktop Resolutie] IMG_8643 [Desktop Resolutie] IMG_8644 [Desktop Resolutie]