IMG_8169 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Zaterdag 23 november is pony Fox uit Hendrik-Ido-Ambacht officieel overgedragen door de eigenaar aan de Alblasserdamse kinderboerderij. De 6-jarige Shetlander is, mede dankzij de inzet van de kinderen van de Lavendelgroep, gekocht als vriendje voor pony ‘Gwendolien’. De Lavendelgroep, een groep met personen uit de omgeving van de Lavendel in Alblasserdam, heeft het sponsorbedrag tijdens de avondvierdaagse bij elkaar gelopen voor de kinderboerderij.

De kinderen mochten zaterdag een rondje rijden op de rug van Fox. Fox’ vriendin Gwendolien was speciaal voor de officiële gelegenheid feestelijk uitgedost met een hoed met veren. Verder was er voor iedereen gratis warme chocolademelk met iets lekkers.

Pony Gwendolien en Fox kunnen het goed met elkaar vinden. “Het was lastig een geschikte  pony te vinden, maar uiteindelijk kwamen we in contact met de baas van Fox die een goed tehuis voor de pony  zocht. Na enkele gewenningsweken op de boerderij  zijn ze onafscheidelijk en is er besloten dat Fox mag blijven,” aldus Gonnie Verboom van de kinderboerderij.

IMG_8215 [Desktop Resolutie]

IMG_8169 [Desktop Resolutie] IMG_8136 [Desktop Resolutie] IMG_8229 [Desktop Resolutie] IMG_7975 [Desktop Resolutie] IMG_8001 [Desktop Resolutie]